سازمان جهانی صحت اعلام کرده که بین نوامبر ۲۰۲۳ تا ۳۱ جولای ۲۰۲۴ نهادهای امدادرسان صحی برای حدود ۵۷۸هزار برگشت کننده از کشورهای همسایه خدمات صحی ارایه کرده است.
به گزارش اناصر، این نهاد با نشر گزارشی از افزایش شیوع بیماریهای ساری، سلامت مادر و کودک و افزایش میزان مرگومیر مادران در افغانستان ابراز نگرانی کرد.
در گزارش سازمان جهانی صحت آمده است که ۴۶ نهاد امدادرسان صحی از طریق ۷۴۶ مرکز صحی در ۲۸۴ ولسوالی ۳۴ ولایت برای بیش از ۶۶۶هزار افغان نیازمند خدمات صحی را فراهم کرده اند.
به گفته این نهاد ۱۷.۹ میلیون تن در افغانستان به کمکهای صحی نیاز دارند که از این ۵۲ درصد آنان کودکان هستند.
سازمان صحی جهان تاکید کرده که هجوم عودت کنندهگان از کشورهای همسایه، زمین لرزههای اخیر و سیلابهای احتمالی منجر به گسترش نیازهای صحی در افغانستان شده است.
این نهاد هشدار داده که خطر شیوع بیماریهای اسهال آبکی حاد، سرخکان، تب خوندهنده یا کانگو، تب دنگی، کووید۱۹، سیاه سرفه و ملاریا جان نیازمندان را در افغانستان تهدید میکند.
بر اساس گزارش پریشانی روانی ـ اجتماعی نیمی از جمعیت در افغانستان را متاثر ساخته که از هر پنج شهروند افغانستان یکی آن به دلیل حوادث آسیبزا در عملکرد روزانه دچار اختلال میشود.
همچنان در گزارش سازمان صحی جهان گفته شده که در سال جاری میلادی حدود ۸۶۶ هزار واقعه مشکوک عفونت حاد تنفسی با دو هزار و ۶۷ مورد مرگ، ۴۲هزار و ۸۰۰ مورد مشکوک سرخکان با ۱۸۸ مرگ، ۷۷۱ مورد تب خوندهنده با ۶۳ مرگ و ۳۴هزار و ۷۶۰ مورد مشکوک ملاریا با یک مرگ در سراسر افغانستان ثبت شده است.
پیش از این نیز سازمان صحی جهان گفته بود که دسترسی به خدمات صحی با کیفیت، یک چالش اساسی در افغانستان باقی مانده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/33180